Меню Затваряне
Jonix - Effective against COVID-19

Технологията Non Thermal Plasma или нетермична, наричана още „студена“ плазма, във всички устройства Jonix, е в състояние да разруши Covid-19: Лабораторни тестове, проведени от Университета в Падуа, доказаха това. И ние, които вярваме в тази технология, сме ентусиазирани, щастливи сме, че можем да предложим устройства, които наистина могат да променят ежедневието на много хора, особено най-уязвимите. Доказателство за това е и старческия дом Noventa Padovana, където от въздуха се третира със системи Jonix в най-мрачните дни на пандемията в Италия. Там дори не е имало случай на Covid-19 сред ползвателите.

Какво ще намерите в тази статия

  • Jonix тестван от Катедрата по молекулярна медицина на Университета в Падуа
  • Нетермична плазма (NTP), ефективна срещу коронавирус
  • Устройства Jonix срещу вируса: как да ги използваме най-добре

Jonix тестван от Катедрата по молекулярна медицина на Университета в Падуа

Тестването на технология за проверка на нейната ефективност срещу Covid-19 е много сложен процес. На първо място се нуждаете от лаборатория, която има адекватно ниво на безопасност. А в Италия те са много малко. Според регламентите на СЗО всъщност лабораториите, които обработват патогени като вируси, са разделени по нива на биобезопасност (BSL), които идентифицират всички мерки, необходими за защита на операторите, околната среда и външните лица. Съществуват 4 нива на биосигурност, базирани на оценката на микробиологичния риск: от най-ниския, 1 до най-високия, 4, който показва необходимостта от максимално ограничаване, тъй като оперира с патогени, за които все още няма окончателно излекуване и които могат да бъдат смъртоносни за хората (вирусът Ебола има BSL4, например). Вирусът CoViD, SARS-CoV-2, изисква лаборатории с ниво на биобезопасност 3 за да изследват патогени с възможно предаване по въздух, свързани със сериозни човешки заболявания. Именно аBSL3 е и лабораторията на Катедрата по молекулярна медицина на Университета в Падуа, която е тествала технологията за нетермична плазма, основен компонент в Jonix. За теста е използвано устройство Jonix с подходящ размер, за да се провери неговата вирулицидна активност, т.е. способността му да намалява заразяването на вирусни частици. Резултатите са категорични и демонстрират, че NTP технологията има ефективна антивирусна активност срещу SARS-CoV-2, с намаляване на вирусното натоварване на 99,9999%.

Нетермична плазма (NTP), ефективна срещу коронавирус

Какво представлява нетермичната плазма и как действа срещу вируси във въздуха и повърхностите? Внимание: плазмата, за която говорим, не е кръвна плазма! Технологията за студена плазма (или нетермична плазма, NTP) няма нищо общо с терапиите с кръвна плазма, за които се говори много през последните месеци.

В химията и физиката плазмата е йонизиран газ, газообразна смес от електрони, йони и неутрални видове. Нищо странно или екзотично: както CNR обяснява,99,9% от видимата материя във Вселената е в плазмено състояние. Нетермичната плазма е плазма, активирана от малко електрическо поле и способна да произвежда окисляващи реактивни видове, които от своя страна действат върху голям брой видове замърсяващи съединения .

Сърцето на всяко устройство Jonix са: генераторите, способни да произвеждат нетермичната плазма, йонизираща газовия поток.

С много, много прости думи Можем да кажем, че устройствата Jonix са в състояние да активират въздуха на средата, в която са разположени, развивайки реактивни молекули, които атакуват замърсяващите молекули (вируси, включително SARS-CoV-2, бактерии, плесени или ЛОС) и ги разграждат, като по този начин ги правят безвредни.

Това без изпускане на всякакъв вид химично вещество или остатък в околната среда!

Устройства Jonix срещу вируса: как да ги използваме най-добре

Устройствата Jonix са ефективни и ние имаме всички доказателства, но трябва да имат възможност да вършат добре работата си. Това означава, че трябва да се държат постоянно и правилно позиционирани, да бъдат съобразени с размера на помещението: много голямо или много замърсено пространство (наситено с вещества или поради присъствието на много хора) изисква едно или повече устройства Jonix с достатъчна мощност, разположени така, че потокът да може да се разпространява свободно.

Щастливи сме, че имаме възжмоност да предложим тази технология в България и приемаме отговорността да консултираме и внедрим най-подходящото решение.

Източник: https://blog.jonixair.com/il-test-delluniversita-di-padova-la-tecnologia-ntp-abbatte-il-coronavirus/

Очаквайте още по темата!